Jaké výstavy a akce letos vila Löw-Beer připravuje?

Jakmile se zlepší epidemiologická situace a bude možné vilu otevřít pro návštěvníky, zahájíme dvojvýstavu připravenou s Židovským muzeem v Praze Přetnuté životy & Archy rodiny Maierovy. V současné době probíhají online workshopy pro studenty Život by mohl být tak krásný, které tematicky vycházejí z deníků Ruth Maierové, o níž výstava pojednává.

Vrcholem sezóny pak bude výstava založená na dlouhodobém výzkumu poválečné historie vily Löw-Beer, kdy budova téměř šedesát let sloužila jako středoškolský internát. O prázdninách už potřetí spojíme síly s Kinem Art a v zahradě vily opět vznikne letní kino. Na léto připravujeme také jednu novinku - open air divadelní představení.

Číst dál...

Letní příměstské tábory: Z prvohor do Vily Löw-Beer v Brně

Ve spolupráci s Lipkou jsme na léto připravili příměstský tábor, který budeme realizovat ve dvou termínech 19.–23. 7. a  26.–30. 7. 2021. Vydejte se s námi na jedinečnou cestu od prvohorní pouště po městský park. Prozkoumejme vývoj místa, na kterém se odvíjel příběh industriálního centra v srdci Moravy.

Tábor je určený dětem od 7 do 11 let (I. stupeň ZŠ) a probíhá v jedinečných prostorách interiéru a zahrady secesní Vily Löw-Beer v Brně. Součástí ceny tábora je celodenní stravování i výlet. Přihlašování probíhá již nyní, online na webu Lipky: www.lipka.cz/tabory

Číst dál...

Nová hra pro děti v zahradě vily Löw-Beer

Čarokrásná zahrady vily Löw-Beer je domovem mnoha zvířátek. Bydlí tu také rozpustilá veverčí holka Věrka. I když je ještě maličká, dobře ví, že veverky si musí dělat zásoby na horší časy a zimní období. Má však každý den tolik starostí a práce! Lekce akrobacie a skákaní, průzkum zahrady, hraní s ostatními zvířecími kamarády.

A navíc je také trochu zapomnětlivá... Pomůžete veverce Věrce najít zapomenutou skrýš s oříšky v naší zahradě? Pokud se vám to podaří, odměna vás nemine. Herní brožurku Oříšky pro veverku Věrku si můžete vyzvednout na pokladně vily/v průchodu do zahrady nebo stáhnout pod tímto odkazem a vytisknout doma.

Číst dál...

Svatební den ve vile Löw-Beer

x

Třetí ročník Svatebního dne ve vile Löw-Beer připravený ve spolupráci se svatební koordinátorkou Veronikou Polehlovou.

Poznejte nádherné místo pro Váš svatební obřad v zrekonstruované secesní vile a přijďte si vybrat z nabídky profesionálních dodavatelů svatebních služeb. V sobotu 13. ledna od 10 do 16 hodin Vás bude čekat výstava svatebních a společenských šatů a obleků.

Uvidíte svatební dorty a cukroví, ochutnáte vína z moravského rodinného vinařství. Prohlédnete si originální svatební oznámení a další svatební tiskoviny. Můžete si vyzkoušet svatební líčení nebo svatební účes. Prohlédnete si práci svatebního fotografa. Nebude chybět profesionální svatební DJ, smyčcové trio ani živá kapela. Nezávazně můžete využít konzultace se svatebními koordinátorkami.

Loňský ročník přinesl ukázku módy z minulosti, v letošním ročníku předvedeme něco ze současné svatební módy. Na přehlídky se můžete těšit ve 12.00 a v 15.00. Připravili jsme je pro Vás společně se salonem LENA.BE známé brněnské módní návrhářky Magdalény Bergmanové a zakázkovým krejčovstvím DELOR.

Vstupné 75 Kč. Všechny vstupenky budou slosovány a na výherce čekají zajímavé ceny od přítomných svatebních dodavatelů. 

Událost na Facebooku zde.

 

Seznam vystavovatelů:

Vinařství Nosreti
Hudba Filip
Moderátor Jiří Flaisig (Hitrádio City)
Photo Nejedlí
Módní návrhářka Magdaléna Bergmanová a její značka LENA.BE
Zakázkové krejčovství DELOR
Svatební oznámení a tiskopisy Petra Zobačová
Sweets by Anett
Vizážistka Monika Morawitzová
Květinové studio AMMI
Kadeřnice Lucie Lojkásková
Fotokoutek Tomáš Michna Photography
Pezbo Showtechnic

 

Svatebn den 2018 kalendar

Zpět